Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@10:10:17 GMT

خواص فوق العاده چای ریبوس

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۸۴۹۲

خواص فوق العاده چای ریبوس

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، چای ریبوس به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم محبوبیت زیادی پیدا کرده است، چای ریبوس قرن هاست که در جنوب آفریقا مصرف می‌شود و به نوشیدنی محبوب در سراسر جهان تبدیل شده است. چای ریبوس یک جایگزین خوش طعم و بدون کافئین برای چای سیاه و سبز است.

چای رویبوس چیست؟

چای ریبوس یک چای گیاهی قرمز است که از برگ‌های تخمیر شده درختچه آسپالاتوس لینیرایز (Aspalathus linearis)، گیاه بومی آفریقای جنوبی بدست می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از افراد از آن به عنوان جایگزینی برای چای سبز یا سیاه استفاده می‌کنند. رویبوس سنتی با تخمیر برگ‌ها درست می‌شود و آن‌ها را به رنگ قرمز قهوه‌ای در می‌آورد. چای رویبوس سبز تخمیر نشده نیز موجود است.

چای رویبوس عطر و طعم شیرین ولطیف دارد. چای رویبوس به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم محبوبیت زیادی دارد. طبع چای رویبوس گرم است و برای افراد سرد مزاج نوشیدنی بسیار مناسبی است.

علاوه بر این، مدافعان ریبوس را برای مزایای بالقوه سلامتی آن ستایش می‌کنند و ادعا می‌کنند که آنتی اکسیدان‌های آن می‌توانند از سرطان، بیماری‌های قلبی و سکته پیشگیری کنند. با این حال، ممکن است تعجب کنید که آیا این مزایا با شواهد پشتیبانی می‌شوند.

در این مقاله، ما فواید بالقوه چای رویبوس برای سلامتی را لیست می‌کنیم. ما همچنین نحوه دم و طعم دادن هر فنجان را نیز بیان می‌کنیم.

۱. دارای مقدار کمی تانن و فاقد کافئین و اسید اگزالیک

کافئین یک محرک طبیعی است که هم در چای سیاه و هم در چای سبز یافت می‌شود.

مصرف مقادیر متوسط کافئین به طور کلی بی خطر است. حتی ممکن است فوایدی برای عملکرد ورزشی، تمرکز و خلق و خوی داشته باشد.

با این حال، مصرف بیش از حد با تپش قلب، افزایش اضطراب، مشکلات خواب و سردرد ارتباط دارد؛ بنابراین، برخی افراد ترجیح می‌دهند از مصرف کافئین خودداری کنند یا آن را محدود کنند. از آنجا که چای رویبوس به طور طبیعی فاقد کافئین است، یک گزینه عالی برای چای سیاه یا سبز است.

رویبوس همچنین دارای میزان تانن کمتری نسبت به چای سیاه یا سبز معمولی است.

تانن، ترکیبات طبیعی موجود در چای سبز و سیاه، در جذب برخی مواد مغذی مانند آهن اختلال ایجاد می‌کند.

همچنین برخلاف چای سیاه و سبز، چای رویبوس قرمز اسید اگزالیک کمتری دارد. مصرف مقادیر زیاد اسید اگزالیک می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد و رویبوس را به گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی تبدیل کند.

۲. دارای آنتی اکسیدان‌ها

ریبوس به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌های تقویت کننده سلامتی، شامل آسپالاتین و کوئرستین، با مزایای سلامتی همراه است. آنتی اکسیدان‌ها ممکن است به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد کمک کنند.

در طولانی مدت، اثرات آن‌ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ها، مانند بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش دهد. برخی شواهد نشان می‌دهد که چای رویبوس می‌تواند سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش دهد. با این حال، این آنتی اکسیدان‌ها ممکن است ناپایدار باشند و یا به طور ناکارآمد توسط بدن جذب شوند.

۳. ممکن است سلامت قلب را تقویت کند

آنتی اکسیدان‌های موجود در رویوبوس با داشتن قلب سالم در ارتباط هستند. این ممکن است به روش‌های مختلفی اتفاق بیفتد.

اول، نوشیدن چای رویبوس با مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) ممکن است اثرات مفیدی بر فشار خون داشته باشد. در مطالعه‌ای روی ۱۷ نفر، نوشیدن چای رویبوس فعالیت ACE را ۳۰-۶۰ دقیقه پس از مصرف مهار کرد. با این حال، این به معنای تغییر فشار خون نیست.

شواهد امیدوار کننده تری وجود دارد که نشان می‌دهد این چای می‌تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد. در یک مطالعه روی ۴۰ بزرگسال دارای اضافه وزن و در معرض خطر بالای بیماری قلبی، شش فنجان چای رویبوس روزانه به مدت شش هفته باعث کاهش کلسترول LDL (بد) می‌شود و کلسترول HDL (خوب) را افزایش می‌دهد.

با این حال، همین تأثیر در افراد سالم دیده نشد. سطح کلسترول سالم باعث محافظت بیشتر در برابر بیماری‌های مختلف قلبی، از جمله حملات قلبی و مغزی می‌شود.

۴. ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد

مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های کورستین و لوتئولین که در چای رویبوس وجود دارد، می‌توانند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند و از رشد تومور جلوگیری کنند. با این حال، مقدار کوئرستین و لوتئولین در یک فنجان چای ناچیز است. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات منابع بسیار بهتری هستند.

۵. برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است

چای رویبوس تنها منبع طبیعی شناخته شده آنتی اکسیدان آسپالاتین است که مطالعات حیوانی نشان می‌دهد ممکن است اثرات ضد دیابت داشته باشد.

یک مطالعه بر روی موش‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که آسپالاتین سطح قند خون را متعادل و مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد، که می‌تواند برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند یا در معرض خطر هستند امیدوار کننده باشد. با این حال، مطالعات انسانی مورد نیاز است.

۶. چای رویبوس و لاغری

چای رویبوس فاقد کالری است، بنابراین ممکن است گزینه خوبی برای نوشیدنی برای کسانی باشد که سعی در کاهش وزن یا حفظ وزن مناسب دارند.

طبق نتایج یک مطالعه، چای رویبوس همچنین ممکن است با افزایش سطح لپتین برای مدیریت وزن مفید باشد. لپتین هورمونی است که به تنظیم مصرف غذا کمک می‌کند و سیگنال‌هایی را به بدن ارسال می‌کند که غذای کافی داشته است.

این چای همچنین از تشکیل سلول‌های جدید چربی جلوگیری کرده و متابولیسم سریع چربی را تشویق می‌کند.

عوارض جانبی چای ریبوس

به طور کلی، ریبوس بسیار ایمن است.

اگرچه عوارض جانبی منفی بسیار نادر است، اما برخی از آن‌ها گزارش شده است.

یک مطالعه موردی نشان داد که نوشیدن مقدار زیادی چای رویبوس در روز با افزایش آنزیم‌های کبدی مرتبط است، که اغلب می‌تواند نشان دهنده مشکل کبدی باشد. با این حال، این فقط یک مورد پیچیده بود.

برخی ترکیبات موجود در چای می‌توانند تولید هورمون جنسی زنانه، استروژن را تحریک کنند.

برخی منابع حاکی از آن است که افرادی که دارای شرایط حساس به هورمون هستند، مانند سرطان پستان، بهتر است از مصرف این نوع چای اجتناب کنند.

با این حال، این اثر بسیار ملایم است و به احتمال زیاد قبل از مشاهده اثر، باید مقادیر بسیار زیادی را مصرف کنید.

طرز تهیه چای رویبوس:

مردم می‌توانند چای رویبوس را به صورت گرم یا سرد، به روشی مشابه چای سیاه، میل کنند. برای گرفتن بهترین نتیجه، آن را مطابق دستورالعمل روی بسته دم کنید. به عنوان یک قاعده کلی، از ۸ اونس آب جوش برای هر کیسه چای یا یک قاشق چای خوری برگ چای ریبوس استفاده کنید.

اجازه دهید حداقل ۵ دقیقه چای خنک شود. چای را ساده بنوشید یا شیر لبنی، شیر گیاهی، عسل یا شکر را اضافه کنید تا مزه دار شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: چای گیاهی کافئین کلسترول آنتی اکسیدان آنتی اکسیدان ها نشان می دهد برای افراد چای رویبوس یک مطالعه بیماری ها چای سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۸۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان

اگر چه در انتخاب غذاهایی تحت عنوان {غذای ضد سرطان} تضمینی وجود ندارد اما انتخاب مواد غذایی مناسب می تواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند . برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان در این قسمت دستورالعمل هایی را برایتان ارائه خواهیم کرد.

جلوگیری از انواع سرطان با مواد طبیعی

1. مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید :

به گزارش نمناک، میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها هستند که تصور می شود می توانند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. همچنین مصرف غذای گیاهی باعث احساس سیری شده و فرصت را به مصرف محصولات قندی نخواهد داد.

پیروی از رژیم مدیترانه ای برای پیشگیری از سرطان رژیمی مناسب می باشد زیرا بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات ، غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.

2. چای سبز :

چای سبز یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که می تواند در پیشگیری از سرطان کبد، پستان، لوزالمعده، ریه ،مری و پوست موثر واقع شود . محققان همچنین گزارش می دهند که وجود یک ماده شیمیایی غیرسمی در چای سبز به نام اپی گالوکاتچین سه گالات علیه اوروکیناز (آنزیمی که برای رشد سرطان مهم است) عمل می کند . یک فنجان چای سبز حاوی 100-200 میلی گرم ازاین ماده ضد سرطان است.

3. گوجه فرنگی :

براساس تحقیقات وجود آنتی اکسیدان لیکوپن در گوجه فرنگی به همراه بتاکاروتن ، آلفاکاروتن و ویتامین E می تواند در پیشگیری از برخی سرطان ها مانند سرطان پروستات در مردان و ریه به خوبی عمل کند . گوجه فرنگی پخته خواص بسیاری دارد زیرا به این روش لیکوپن آزاد و در دسترس بدن قرار می گیرد.

4. روغن زیتون :

در کشورهای مدیترانه ای از روغن زیتون برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده می شود و ممکن است یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب شود و برخی بررسی ها نشان می دهد که میزان سرطان پستان در کشورهای مدیترانه ای بسیار کمتر از سایر کشور ها می باشد.

5. انگور:

انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدانی بنام رسوراترول است و می تواند با سرطان مبارزه کند . این ماده در آب انگور قرمز فراوان بوده و رشد سلول های سرطانی را محدود می کند.

6. سیر و پیاز :

براساس تحقیقات انجام شده ، سیر و پیاز با تشکیل نیتروسامین ها می تواند بدن را در مقابل سرطان روده بزرگ ، کبد ،سینه و معده حفظ کند. در واقع هرچه سیر و پیاز تند تر باشد ترکیبات شیمیایی فعال گوگردی فراوانی دارد که می تواند از بروز سرطان پیشگیری کند . به همین دلیل مصرف روزانه یک حبه سیر توصیه می شود.

7. ماهی :

ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است . چنانچه به دنبال جایگزینی برای ماهی هستید مصرف دانه کتان نیز توصیه می شود.

8. انواع توت ها :

توت ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که با متوقف کردن رادیکال های آزاد با سلول های سرطانی مبارزه می کنند . ترکیبات موجود در توت همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی را متوقف خواهد کرد . پس بلوبری ، تمشک و توت فرنگی را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

9. سبزیجات صلیبی :

سبزیجات صلیبی از قبیل بروکلی، کلم پیچ و گل کلم در مقابله با سرطان عالی هستند . محققان دریافتند که اجزای موجود دراین سبزیجات می تواند بدن شما را از رادیکال های آزادی که به DNA سلولها آسیب می رساند محافظت کند . این سبزیجات همچنین می تواند رشد تومور ها را آهسته و در حقیقت آن ها را ازبین ببرد.

10. زردچوبه :

زردچوبه ادویه ای نارنجی رنگ و متعلق به هندوستان است . این ادویه حاوی ماده ای به نام کورکومین است که در کاهش خطر سرطان مفید واقع می شود.

کورکومین سلول های سرطانی را مهار و به کوچک شدن آن ها کمک می کند.

11. غلات کامل :

غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اکسیدان هستند که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهند . مصرف غلات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش خواهد داد . جو دوسر ، برنج قهوه ای و نان گندم سبوس دار و پاستا نمونه های از این غلات سبوس دار هستند.

12. سبزیجات دارای برگ سبز :

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی چون بتاکاروتن و لوتئین هستند . مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات با سرطان مبارزه کرده و رشد برخی سلول های سرطانی را محدود می کند.

13. لوبیا :

لوبیا ها به ویژه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز منابع بسیار خوب و غنی از آنتی اکسیدان هستند و باید در رژیم ضد سرطان گنجانده شوند . لوبیا ها همچنین حاوی فیبر هستند که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش خواهند داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه