Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@05:17:35 GMT

از قهوه تا چای ماچا و ماسالا

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۱۱۶۶

از قهوه تا چای ماچا و ماسالا

خواص درمانی که عرضه‌کنندگان به این نوع چای‌ها نسبت می‌دهند زیاد است اما باید ببینیم متخصصان طب سنتی ایران چنین خواصی را تایید می‌کنند یا خیر.

اهمیت موضوع موجب شد تا با دکتر مهدی علی‌زاده، پزشک متخصص طب سنتی گفت‌وگو کنیم تا اطلاعات خوبی درباره انواع چای سنتی ایرانی و خارجی به‌دست آوریم.

در ادامه چای ماسالا، چای ماچا، چای کوهی و قهوه را از دیدگاه طب سنتی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چای ماسالا یا چای ادویه

شاید تا به‌حال در فضای مجازی تبلیغات چای ماسالا را دیده یا آن را خریداری و با عطر و طعم آن آشنا شده باشید. این چای که به آن چای ادویه نیز گفته می‌شود، چای سنتی کشور هندوستان است که محبوبیت جهانی دارد. این چای، یک نوشیدنی گرم طعم‌دار است که از دم‌کردن ترکیب چای سیاه با مخلوطی از ادویه‌جات و گیاهان معطر تهیه می‌شود و عطر خوبی دارد.

ترکیبات این چای به‌طور سنتی شامل هل سبز، چوب دارچین، میخک، زنجبیل، فلفل سیاه و جوز هندی به همراه برگ‌های چای سیاه است که به ترکیب این ادویه‌ها در اصطلاح ماسالا گفته می‌شود. اوایل از این نوع چای به‌عنوان دارو استفاده می‌شد.

مجموع ترکیبات این چای، مزاج آن را گرم و خشک کرده و می‌توان از این نوشیدنی برای تقویت هضم غذا، کاهش نفخ شکم، دفع بلغم و رطوبت زائد معده استفاده کرد. این چای می‌تواند سبب افزایش سوخت‌وساز بدن شود، خستگی را رفع کند و اثرات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی آن برای پیشگیری از سرماخوردگی مناسب است. همچنین کمک به کاهش علائم پیش از قاعدگی در بانوان از دیگر فواید این نوشیدنی است.

با توجه به مزاج گرم و خشک چای ماسالا هر چند که افزودن شیر به این ترکیب می‌تواند تا حدی گرمی مزاج آن را تعدیل کند ولی همچنان باید در مصرف روزانه آن احتیاط کرد و نوشیدن مداوم و طولانی‌مدت آن توصیه نمی‌شود. افراد با مزاج گرم و خشک که علائم غلبه صفرا دارند، بهتر است از نوشیدن این چای پرهیز کنند.

چای ماچا، نوعی چای سبز

چای ماچا نوعی از شکل پودری چای سبز محسوب می‌شود و هرچند خاستگاه آن چین است، بیشتر در کشور ژاپن ترویج یافته است. این چای نسبت به چای برگی سبز کافئین بیشتر و همچون انواع چای سیاه و سفید، طبیعت گرم و خشک دارد و می‌تواند به تقویت هضم به‌ویژه در معده سردمزاجان و دفع بلغم کمک کند.

این چای مدر و برطرف‌کننده عطش کاذب بوده و برای التیام سردردهای ناشی از غلبه سردی مزاج مناسب است. زیاده‌روی در مصرف چای ماچا و انواع چای سیاه و سفید می‌تواند موجب تجمع سودا در بدن شود، بنابراین بهتر است این نوشیدنی با مصلحاتی مانند هل و گل‌محمدی مصرف شود. همچنین کسانی که مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری هستند باید در مصرف چای‌های زوددم احتیاط کرده و از چايی که مدتی از دم‌کشیدن آن گذشته و گس و قابض‌تر شده استفاده کنند.

برگ‌های کرکدار چای کوهی

شاید تا به‌حال برگ‌های سبز مایل به خاکستری و کرک‌داری را که با نام چای کوهی در برخی عطاری‌ها عرضه می‌شود دیده باشید.

چای کوهی نوعی گیاه علفی و چندساله بوده که گل‌های آن بسیار معطر است. متأسفانه بسیاری از افراد چای کوهی را با گل راعی یا علف چای که دارای گل‌های زرد است اشتباه می‌گیرند.

طبیعت چای کوهی گرم و خشک بوده و دارای خواص متعددی از‌جمله تقویت‌کننده قوای هاضمه، بهبوددهنده مشکلات معده ناشی از اختلالات عصبی، آرام‌بخش، دفع‌کننده سنگ‌های کلیه و مجاری ادرار، رفع‌کننده خستگی‌های ذهنی، انرژی‌زایی و نشاط‌انگیزی موثر بر افسردگی و بی‌حوصلگی، کمک به بهبود و درمان سرماخورگی و موثر بر بیماری‌های رطوبی مفاصل نظیر رماتیسم و دردهای مفصلی است. به‌دلیل خطر ایجاد سقط، خوردن این چای برای زنان باردار توصیه نمی‌شود و همچنین گرم‌مزاجان باید از زیاده‌روی در مصرف آن خودداری کنند.

شناخته‌شده‌ترین خواص قهوه

پوست قهوه تازه، گرم و خشک و متمایل به اعتدال است. ولی مغز قهوه طبیعتی سرد و خشک دارد که هرچه قهوه کهنه‌تر باشد از گرمی آن کاسته شده و بر سردی آن افزوده می‌شود.

از شناخته شده‌ترین خواص قهوه در طب سنتی ایران می‌توان به استفاده برای شب‌بیداری، تسکین درد و ایجاد نشاط اشاره کرد. نوشیدن قهوه یک ساعت پس از صرف غذا می‌تواند موجب تقویت هضم و گوارش غذا شود.

از دیگر خواص قهوه بهبود سرفه‌های رطوبی، کاهش تب، مدر بودن، فرونشاندن تشنگی و کاهش صفراست. مصرف روزانه و درازمدت قهوه می‌تواند موجب تجمع سودا در بدن، ضعف و تپش قلب، ایجاد اضطراب، خشکی مغز، اختلالات خواب، کابوس‌های شبانه و تشدید وسواس شود.

نوشیدن قهوه در زنان باردار، افراد مبتلا به سردردهای میگرنی، فشارخون بالا و تپش قلب منع مصرف دارد. برای اصلاح عوارض قهوه می‌توان از زنجبیل، هل، نبات، گلاب و زعفران در ترکیب با آن استفاده کرد.

فاخره بهبهانی - سلامت / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مهدی علی زاده طب سنتی چای ماسالا چای ماچا چای ماسالا گرم و خشک چای کوهی چای ماچا چای سیاه طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۱۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم ترین نکات برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا چیست؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ما در این مطلب مهم ترین نکاتی که باید برای خرید این دانه های با ارزش در نظر داشته باشید را به طور خلاصه شرح داده ایم.

اما اگر برایتان سوال است که دقیقا قهوه های عربیکا و روبوستا چه تفاوتی دارند و تاریخچه آنها چیست بهتر است مقاله کامل در این رابطه با عنوان تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟ راز مخفی کافئین، طعم و عطر قهوه خوب! را مطالعه کنید و سپس به خواندن ادامه این مطلب بپردازید.

نکات مهم برای خرید قهوه عربیکا

قهوه های عربیکا قیمت بالاتری نسبت به روبوستا دارند و خوش عطر و طعم هستند. همچنین این قهوه ها تنوع بسیار زیادی دارند و برای قهوه های دمی و فرانسه استفاده می شوند.

قهوه عربیکا انواع اسپشیالیتی نیز دارد که بسیار با کیفیت و خوش طعم هستند. اگر از قهوه های ترکیبی استفاده می کنید بهتر است حتما قهوه عربیکا در آن به کار رفته باشد.

کافئین قهوه عربیکا چقدر است؟

کافئین قهوه عربیکا نصف روبوستا و بین 1.2 تا 1.5 درصد است اما این میزان همچنان بسیار بیشتر از کافئین چای است. جالب است بدانید یک قهوه فرانسه یا اسپرسوی دبل عربیکا می توان به اندازه یک نوشیدنی انرژی زا کافئین داشته باشد.

آیا قهوه عربیکا اسیدی و ترش است؟

قهوه های عربیکا اسیدی و ترش مزه هستند و به علت این اسیدیته طعم های فوق العاده و متفاوتی در آن ها به وجود می آید. هر چند اگر اسیدیته قهوه را دوست ندارید می توانید با خرید قهوه های عربیکا تیره تر و دم کردن به روش فرانسه تا میزان زیادی ترشی قهوه عربیکا را کم کنید.

تلخی قهوه عربیکا چقدر است؟

قهوه های عربیکا عموما زیاد تلخ نیستند و به اصطلاح شیرین هستند. تلخی قهوه عربیکا نشانه کیفیت پایین یا رست تیره است. توجه کنید در صورت رست تیره تر، تلخی قهوه عربیکا نشانه کیفیت پایین نیست.

چه میزان رست و برشتگی برای قهوه عربیکا خوب است؟

اگر قرار است قهوه عربیکا به صورت دمی و فرانسه مصرف شود رست های روشن به علت حفظ عطر و طعم خاستگاه قهوه انتخاب بهتری هستند. اما اگر قصد دارید قهوه عربیکا را برای اسپرسو یا در ترکیبات اسپرسو استفاده کنید رست های تیره تر به علت ترشی کمتر مناسب تر هستند.

در ایران برای کمتر کردن ترشی اسپرسو رست های روشن عربیکا را با روبوستا ترکیب می کنند و این کار باعث بالا رفتن کافئین و پایین آمدن قیمت می شود اما قهوه های اسپرسوی بسیار با کیفیت به طور کامل عربیکا هستند اما رست تیره تری دارند.

بهترین نوع قهوه عربیکا از لحاظ کیفیت و طعم کدام است؟

اگر قهوه را به صورت دان می خرید کافی است به دانه های قهوه نگاه کنید. هر چقدر دانه های قهوه از نظر اندازه و رنگ یک دست تر باشند آن قهوه با کیفیت تر و گران تر است. بهترین قهوه های عربیکا اسپشیالتی نام دارند و تک خاستگاه و ترکیب نشده با سایر قهوه ها هستند.

قهوه های عربیکای کشور های مختلف بسیار متفاوت از هم هستند و انتخاب از میان آنها سلیقه ای است. اما قهوه های عربیکا کلمبیا همه پسند تر، قهوه های برزیلی اقتصادی تر و قهوه های اتیوپی و کنیا بسیار معطر و اسیدی تر هستند.

برای اینکه قهوه مورد علاقه خود را پیدا کنید بهتر است سری به سایت های فروش قهوه بزنید و با توجه به توضیحات آنها قهوه های مختلف را تست کنید.

نکات مهم برای خرید قهوه روبوستا

خوب است بدانید به طور کلی قهوه های روبوستا به عنوان قهوه های اقتصادی و با کیفیت کمتر نسبت به عربیکا شناخته می شوند. اما این به معنی بد بودن مصرف این نوع قهوه ها نیست و این قهوه ها نیز کاربرد و طرفداران خاص خود را دارند.

به طور کلی قهوه های روبوستا تنوع طعمی و عطری کمی دارند و به عنوان قهوه ای با عطر طعم متوسط به حساب میروند. بهترین انواع روبوستا نوت های طعمی کاکائو و دودی دارند و انواع بی کیفیت آن طعمی شبیه خاک و لاستیک می دهند.

کافئین قهوه روبوستا چقدر است؟

یکی از اولین مواردی که در مورد قهوه ها سوال می شود میزان کافئین آنها است. نکته مهمی که در مورد قهوه روبوستا وجود دارد میزان کافئین بالای آن است. کافئین قهوه روبوستا چیزی بین 2.3 تا 2.5 درصد است و این میزان تقریبا دو برابر قهوه عربیکا است.

اگر به کافئین حساسیت دارید بهتر است قهوه روبوستا را به صورت خالص میل نکنید و آن را به در ترکیب با عربیکا مصرف کنید.

جالب است بدانید یک شات اسپرسوی دبل روبوستا دو برابر نوشیدنی های انرژی زا کافئین دارد!

آیا قهوه روبوستا اسیدی و ترش است؟

قهوه روبوستا ترش نیست! بعضی از افراد میانه ای با ترشی و اسیدیته قهوه ندارند و ترجیح می دهند قهوه شان اسیدیته نداشته باشد. اما جالب است بدانید اسیدیته بیشتر قهوه نشانه کیفیت بیشتر آن است و بخشی از طعم ها و عطر بی نظیر قهوه حاصل همین اسیدیته است.

اگر قصد دارید ترشی قهوه شما کم شود آن را با قهوه روبوستا ترکیب کنید.

تلخی قهوه روبوستا چقدر است؟

تلخی قهوه روبوستا چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت قهوه روبوستا از قهوه عربیکا تلخ تر است ولی انواع بی کیفیت تر آن تلخ تر نیز هستند. به طور کلی تلخی بیش از حد قهوه نشانه خوبی نیست و بهتر است از مصرف قهوه هایی که بیش از حد تلخ هستند خودداری کنید.

اما این نکته را هم در نظر داشته باشید که قهوه ذاتا حاوی مواد تلخ مزه است و تلخی قهوه روبوستا دو تا سه برابر انواع عربیکا است.

چه میزان رست و برشتگی برای قهوه روبوستا خوب است؟

هر چه رست و برشتگی قهوه روبوستا بیشتر شود تلخی آن نیز بیشتر می شود. اما میزان رست قهوه تاثیری بر مقدار کافئین ندارد. زیاده روی در مصرف قهوه های با رست تیره برای سلامتی مفید نیست. قهوه های با رست تیره ممکن است بویی شبیه سوختگی و دود بدهند و حس مانده بودن را به شما منتقل کنند.

رستری های قهوه معمولا قهوه های با کیفیت بالا را زیاد تیره نمی کنند.

اگر رست قهوه بیش از حد کم باشد نیز ممکن است قهوه طعم علف و خامی بدهد که این نیز موردی منفی به حساب می رود.

بهترین نوع قهوه روبوستا از لحاظ کیفیت و طعم کدام است؟

همانطور که در بخش قهوه های عربیکا گفتیم کیفیت قهوه را می توان از روی یک دست بودن دان آن تشخیص داد. در میان انواع قهوه روبوستا در بازار ایران قهوه ویتنام کمترین کیفیت را دارد و قهوه اندونزی محبوب ترین قهوه است و کیفیت قابل قبولی دارد.

قهوه های روبوستای هندی مانند چری و پی بی طعم ضعیف تری نسبت به روبوستای اندونزی دارند. همچنین قهوه های روبوستای آفریقایی مثل اوگاندا و کامرون طعم متفاوت و خاصی دارند و در کیفیت های مختلف موجود هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • فوت‌وفن پخت املت قهوه‌خانه‌های دربند
  • (ویدئو) فوت‌وفن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • مهران مدیری مجوز «پدر قهوه» را گرفت؟
  • مراسم قهوه خوری خوزستان
  • مهم ترین نکات برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا چیست؟